Razpis Modelarske šole v š. l. 2018/19

Razpis modelarskih tečajev Modelarske šole v š. l. 2018/19 je razdeljen v tri osnovne sklope.

  • Za učence prve triade OŠ bo organiziran tečaj Osnove modelarstva, kjer bodo spoznali različne tehnike modelarstva in izdelali preproste modele. Uporabljali bodo papir, les, kovino, plastiko, različne umetne mase, jih obdelovali in gradili različne konstrukcije. Naučili se bodo dela z osnovnim modelarskim orodjem. Na koncu bodo izdelali tudi preprost tekmovalni model in se z njim udeležili tekmovanja modelarjev osnovnih šol Ljubljane.
  • Učenci druge in tretje triade osnovne šole ter srednješolci bodo sodelovali v tečaju Modelarstvo za mlade (letala, čolni/jadrnice, rakete in drugo) in pod vodstvom mentorjev gradili modele raket, letal, čolnov in jadrnic. V praksi to pomeni, da se bodo predvidoma formirale tri skupine za vsako dejavnost. Ker je poudarek šole na samogradnji, bodo začeli s preučevanjem načrtov, izdelali vse sestavne dele in jih sestavili v model. Določene modele bodo izdelali tudi iz že pripravljenih osnovnih sestavnih delov (odlitki iz umetnih mas), večino vsega ostalega pa bodo morali vseeno izdelati sami. Gradnja in število modelov se bo prilagajala znanju in interesom posameznika. Z izdelanimi modeli se bodo spomladi udeležili tudi različnih tekmovanj modelarjev in se tako pomerili z vrstniki.
  • Za odrasle in upokojence bo organizirano Modelarstvo za odrasle, ti bodo imeli prosto izbiro modela in aktivnosti, na srečanjih bodo lahko sodelovali mentorjem, ki jim bo z nasveti pomagal pri delu. Modele bodo lahko izdelovali v lastnem tempu in se hkrati družili z ljudmi enakih interesov. Z izdelanimi modeli se bodo organizirano udeležili različnih tekmovanj in srečanj. Na voljo jim bo strokovna pomoč ter prostor za delo in druženje.

 

Med tečaji bomo občasno organizirali tudi zanimiva kratka predavanja o na primer zgodovini letalstva, osvajanju vesolja, novih tehnologijah in podobno, ki bodo dobrodošlo širila obzorja udeležencev. Tečaji bodo potekali enkrat na teden tri šolske ure v popoldanskem času v obdobju od oktobra do junija v delavnici šole. Cena tečaja bo 40 evrov na mesec.

 

Ta razpis je informativne narave s ciljem, da se do sredine septembra ugotovi interes udeležencev in oblikuje delovne skupine, ki bodo oktobra začele z delom. Tečaje bodo vodili izkušeni modelarji in mentorji z večletnimi izkušnjami.

 

Svoje prijave in vprašanja pošljite na naslov elektronske pošte modelarska.sola@guest.arnes.si ali pokličite na 041 838 803 in 041 737 672.